21 mei 2017: taal- en poëziemiddag

Zondagmiddag 21 mei komen een aantal dichters/schrijvers naar een rustpunt in Purmerend: Kerkhofgalerie en beeldentuin Overweersepolderdijk om in een parkachtige omgeving hun verhalen te vertellen, hun gedichten voor te dragen. Hartelijk welkom van 14:00 – 17:00 uur.

Zondagmiddag 21 mei komen een aantal dichters/schrijvers met ieder een geheel eigen stijl, onder wie drie uit Purmerend naar Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk om in een parkachtige omgeving voor te dragen dan wel te lezen. Poëzie is allang niet meer alleen het gesproken woord. Poëzie leent zich ook uitstekend om te worden omlijst dan wel ondersteund door klanken. Het is zelfs de vraag waar poëzie een lied wordt of een lied eigenlijk poëzie of een verhaal.

De locatie is een bescheiden gerenoveerd kerkhof, dat bestaat uit een kapel op een heuvel met daaromheen een lagergelegen bijna bosachtig parkje. In de kapel is ook een expositie met beelden van Margo Gielkens en schilderijen van Ton van der Linden. In de tuin staan een aantal monumenten.

Er wordt een middag aangeboden waarbij de bezoeker door het parkje kan wandelen alwaar dichter/zanger/schrijver op eigen gekozen plekken vrij is te beginnen of te eindigen met zijn/haar presentatie. Omdat er telkens andere mensen staan/langs komen, is de dichter/zanger/schrijver in de gelegenheid opnieuw te beginnen. Zowel de lezer/zanger als de bezoeker is dus vrij in beweging. In geval van slecht weer wordt mogelijk een oplossing gezocht in een tent vóór de kapel.

De expositie is te bekijken vanaf 13.00 uur en de taalkunstenaars zullen vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur van zich laten horen. Hartelijk welkom op de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend. Er is ook koffie of een ander drankje verkrijgbaar.

Bekijk hier de flyer.

 

21 mei 2017: taal- en poëziemiddag