22 april tot en met 24 april 2016

Expositieseizoen opent 22 april om 13.00 uur met een expositie van tekeningen en schilderijen van Petronella Volten-Visser en keramiek van Albert van Zummeren.

Het expositie seizoen van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk opent met een duo-expositie. De familie Volten uit Andijk exposeert graag het werk van hun overleden moeder Petronella Volten – Visser (1931 – 2014).

Als kind tekende Petronella al. Haar moeder was schrijfster en een hele persoonlijkheid. De kinderen van Petronella moesten zichzelf vermaken. Petronella leefde in haar eigen wereldje met haar tekenen.

Ook in haar latere teken- en schilderwerk kon ze zich helemaal verzinken. Ieder werk is een herinnering en vertelt een eigen verhaal. Ze tekende altijd naar eigen fantasie, verlangen of herinnering. Met als unieke gave het tekenen van gezichten en karakteristieke mensen.
Naast de tekeningen en schilderijen komt de keramiek van Albert van Zummeren schitterend tot zijn recht in de bescheiden kapel. Albert van Zummeren is op latere leeftijd gaan stoeien met klei en ontwerpt sindsdien zijn keramische objecten. Naast het aanvankelijk gebruik van mallen creëert hij steeds meer zijn eigen vormen. Voor het eerst in 2010 trad hij met zijn werk naar buiten en exposeerde sindsdien op diverse locaties, o.a. in Purmerend, Beemster, Oosthuizen, Wormerveer, Kwadijk en Hilversum.

22 april tot en met 24 april 2016