27 april tot en met 18 juni 2017: expositie

Nieuwe expositie met beelden, sieraden, schilderijen bij Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk vanaf Koningsdag 13:00 uur geopend.

Vanaf Koningsdag, 27 april is er een nieuwe expositie in en om de kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk. De uitnodiging vindt u hier.
Exposanten in de kapel zijn:

  • Rob Cerneüs Jr. met beelden
  • Dieter Pflug met schilderijen en
  • Corrie Schmelter met sieraden.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is er niet gekozen voor één kunstenaar met zijn of haar beelden buiten, maar voor een 12-tal beeldende kunstenaars met veelal drie beelden. Het gaat om de volgende kunstenaars:

Bekijk hier een overzicht van alle buitenexposanten. 

De semi figuratieve stenen en bronzen beelden van Rob Cerneüs Jr. zijn opgenomen in veel particuliere collecties en worden geregeld aangekocht door bedrijven en instellingen. Hij is een beeldend kunstenaar die de verbeelding van het gefragmenteerde menselijk lichaam als grootste uitdaging beschouwt. Het zijn veelal oervormen van vrouwen, het menselijk lichaam of dierfiguren, door het uithouwen in steen ontdaan van ieder overbodig detail.

Dieter Pflug heeft zijn atelier in Zuidoostbeemster waar hij hoofdzakelijk figuratief schildert, zowel landschappen als stillevens, maar ook stadsgezichten van Purmerend en de Beemster. Naast kunstschilder is hij ook restaurateur.

Beeldhouwer Corrie Schmelter heeft een aantal jaren geleden ook kennis gemaakt met het maken van kettingen van glaskralen. Ze kocht kralen en oude kettingen om daarmee nieuwe sieraden te maken. Ook maakt zij gebruik van halfedelstenen, zoals amethist, bloedkoraal, granaat en robijn. Soms gebruikt zij ook knopen in plaats van kralen en veelal ook ander materiaal.

De expositie is vanaf donderdag, 27 april te bekijken. De beeldentuin,  is dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur, de kapel wekelijks van vrijdag t/m zondag van 13:00 – 17:00 uur, maar dit jaar ook op Koningsdag. Deze expositie loopt t/m zondag, 18 juni, de beelden in de beeldentuin blijven staan tot en met 24 september.

27 april tot en met 18 juni 2017: expositie