Expositie van 24 juli tot en met 18 september 2016

Vanaf zondag 24 juli tot en met 18 september exposeren Emmy Buys, Jeske Hendriks en Vera Schoone in en om de kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk. 

De expositie bestaat uit beelden van Emmy Buys, sieraden van Jeske Hendriks en grafiek en objecten van Vera Schoone.

Vera Schoone (1957)


Mijn werk bestaat uit grafiek, schilderijen en objecten en vormen de basis van een voortdurende zoektocht naar het verleden.
Structuren, ouderdom, verval, gebroken: het zijn maar een paar woorden die aangeven wat mij inspireert.
Ook kunst uit de prehistorie, Afrikaanse kunst, fossielen, tekens en symbolen spelen een belangrijke rol.
Vooral de verborgen herinnering die oude voorwerpen voor mij hebben is essentieel.

Mijn grafische werk bestaat momenteel uit collografieën, waarbij ik materiaal uit het dagelijks leven gebruik..

Mijn objecten stel ik samen uit voornamelijk oude materialen, waaronder koper, messing, zink, hout, steen en gevonden voorwerpen.. Naast de objecten maak ik ook “wandsieraden”.Dit zijn kleine assemblages van verschillende materialen, daarbij pas ik edelsmid-verbindingstechnieken toe.

Meer info op www.veraschoone.nl of www.waterlandsekunstkring.nl

Emmy Buys

Schilderen en beeldhouwen

Schilderen

Van jongs af aan heb ik interesse in schilderen; vanaf 1990 heb ik mij in het bijzonder georiënteerd op het gebruik van kleuren en verschillende technieken.
Ik verzorg ook workshops Samen schilderen voor scholen en kleine groepen.

Beeldhouwen
Het resultaat van mijn beelden geeft zo’n geweldige voldoening dat de passie voor steen (bluerville, albast, serpentijn en marmer) erg groot is. De scherpe en zachte lijnen vormen een harmonie. Het aardse wordt omringd door vorm en kleur. Ik geef ook workshops beelhouwen in mijn eigen atelier.

 

 
     
 

Jeske Hendriks

Al sinds ik een kind was, vond ik het maken van 'dingen' leuk. Met name sieraden. Maar pas sinds mijn tienerjaren ben ik deze hobby verder gaan ontwikkelen, waarbij ik veel verschillende technieken en materialen heb uitgeprobeerd. Tegenwoordig gebruik ik voornamelijk zilver en verschillende (half)edelstenen. De sieraden maak ik voornamelijk met 'wire-wrapping' technieken van draad, maar soms gebruik ik ook zilversmeedtechnieken zoals solderen.
Al mijn sieraden worden met grote zorg gemaakt. Het zilverdraad dat ik gebruik wordt gegloeid, gebogen, geknipt, geschuurd, gepolijst en gehamerd tot een uniek werkstuk. Vaak werk ik mijn werkstukken af met een donkergrijs patina. Hierdoor krijgen ze een rustieke uitstraling en komt de diepte nog beter uit.

   
Expositie van 24 juli tot en met 18 september 2016