Expositie van vrijdag 27 april tot en met zondag 17 juni 2018

Van vrijdag 27 april tot en met zondag 17 juni 2018 is er een expositie van abstracte fotocollages van Bep Roet en Keramische urnen van Marieke Vergouw.

Bep Roet

In de Kerkhof-galerie exposeert beeldend kunstenaar Bep Roet uit Zwaag unieke abstracte fotocollages. De Europese en Marokkaanse natuur is de gulle gever van beeldmateriaal. Bergwanden, watervallen en alles wat groeit, bloeit en afsterft, fascineert haar. De opmerkelijke kunst van Bep Roet ademt een magische sfeer. Met delen van foto’s schept ze een fantasiewereld van bloemen, dieren en andere vormen. Het werk doet iets met je. Het trekt je aandacht en neemt je mee. Afhankelijk van je eigen stemming kun je er elke dag iets anders in zien. Met de collages hoopt ze haar liefde voor de natuur aan anderen over te dragen. Ze wil de kijker stimuleren om zelf te ontdekken en te fantaseren. Daarom dragen de collages geen titel. 

Meer info: www.beproetkunst.nl.  

Marieke Vergouw

Als dochter uit een creatieve familie had zij al vroeg artistieke en creatieve aspiraties. Na wat omzwervingen in de wereld van de beeldende kunst kwam zij in aanraking met keramiek. Zij volgde acht jaar lang les in het keramiek atelier van Loes van Werkhoven. Bij haar heeft zij ook de Raku stook techniek geleerd. Nadat zij verhuisde van Amsterdam naar Zaandam kwam zij terecht bij Klaas de Boer. Bij hem heeft zij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Nu zestien jaar later, en na het zien van de teleurstellende collectie urnen, is zij zich gaan specialiseren in keramische urnen. Een urn hoeft niet koud, kil en onpersoonlijk te zijn, maar door de vele mogelijkheden van keramiek juist een mooi, warm en persoonlijk herdenkingsobject. Geïnspireerd door de vele reizen laat haar werk vooral Aziatische kenmerken zien in vormgeving en kleur keuze.                             

Meer info: www.urn-atelier.nl.

 

Expositie van vrijdag 27 april tot en met zondag 17 juni 2018