Expositie vrijdag 13 april tot en met zondag 15 april 2018

In het weekend van vrijdag 13 t/m zondag 15 april exposeren Hilda van IJzendoorn en Albert van Zummeren in de kapel van de gerestaureerde begraafplaats aan de Overweersepolderdijk in Purmerend. Vrijdagmiddag zijn beide exposanten aanwezig: Hilda van IJzendoorn van 13:00 – 17:00 uur en Albert van Zummeren de hele middag.

Hilda van IJzendoorn is op latere leeftijd gaan schilderen en heeft les gehad van Eric Zilverberg; later heeft zij ook workshops mandala tekenen gevolgd bij Edith Boonstra. Haar mandala’s zijn veelal eigen ontwerpen en krijgen daarom ook een bijzondere betekenis. Ook heeft zij veel werk gemaakt, geïnspireerd op de Aboriginal kunst, een zeer arbeidsintensief proces. Hilda van IJzendoorn wil nu afstand doen van een deel van haar werk en stelt de gehele opbrengst – zeer nobel - beschikbaar aan de Stichting Kerkhof Overweersepolderdijk. De doeken zijn ook zonder lijst te koop en de lijsten ook zonder doek.

Naast de schilderijen aan de wand exposeert Albert van Zummeren zijn eigenzinnige keramiek in de kapel. Zijn werk is veelal raku gestookt. Van Zummeren komt sinds 2010 met zijn werk naar buiten en exposeerde in een aantal plaatsen in Noord-Holland. Naast zijn werk in de vitrine zal hij ook een deel van zijn werk als atelieropruiming exposeren.

 

Lees hier meer over de expositie. 

Expositie vrijdag 13 april tot en met zondag 15 april 2018