Vrijdag 7 augustus t/m zondag 27 september 2020: Expositie

Vrijdag 7 augustus tot en met zondag 27 september 2020; Expositie van: keramiek van Rodi Vroom en Frozen flowers (foto's) van Ems Willems.

RODI VROOM

Wat het spannend maakt, is het proces van het ontwerpen van zijn objecten tot het eindresultaat. Als hij begint heeft hij een basisontwerp in zijn gedachten en daar kunnen gaandeweg eventueel veranderingen in komen. De ervaring leert hem dat hij tot op zijn basisontwerp terugkomt. Zijn voorkeur gaat uit naar het maken van objecten met een strakke vormgeving, het mogen ook ronde vormen zijn. Inspiratie doet hij op uit zijn directe omgeving en het kan ook zomaar iets zijn wat hij een aantal jaren geleden eens gezien heeft.

EMS WILLEMS

Frozen Flowers.

Bloeien. Verwelken. Vergaan. Dat is de levenscyclus van elke bloem. Ems Willems weet met haar Frozen flowers die fluïde fasen te laten stollen. Gevangen in het ijs vertellen haar bloemen ons het verhaal van hun kwetsbaarheid. Ems’ hoofdpersonen zijn verstilde, sensuele schoonheden die hun geheim langzaam prijsgeven. Haar ‘Frozen Flowers’ staan symbool voor de menselijke levensfases. Ze vertellen over afscheid nemen, verandering, sensualiteit.

Ragfijne, doorzichtige bloembladen. Een witte roos die haar bestemming heeft gevonden in de vorst. Een halfvergane kelk die verzinkt in het ijs. En telkens weer het spel van de piepkleine balletjes, fonteintjes en naaldjes van zuurstofbelletjes die iets lijken te willen zeggen. Er is veel te genieten voor bezoekers die houden van subtiele details. En voor liefhebbers van overweldigende kleurexplosies. Want ook bevroren blijven de kleuren krachtig.

Ems Willems is altijd al geboeid geweest door bloemen: ze ‘schildert’ met hun kleuren en texturen en speelt met haar modellen totdat ze het ideale perspectief gevonden heeft. Om haar verhalen te vertellen gebruikt Ems fotografie in de puurste vorm: het licht is altijd natuurlijk.