Allergedachtenisavond

Op de laatste zaterdag in oktober wordt de Allergedachtenisavond gehouden. Deze avond is een begrip geworden bij velen die ons jaarlijks op deze avond bezoeken. Het evenement biedt een unieke gelegenheid aan iedereen uit Purmerend en omstreken om stil te staan bij de herinnering aan één of meerdere overledenen.

Op deze avond wordt het terrein schitterend met fakkels, vuur en lichtjes verlicht. Er is een route uitgezet die u langs de verschillende mogelijkheden leidt om te herdenken, te herinneren of even stil te staan bij een naam die al lang niet is genoemd.

Kerkhof Overweersepolderdijk heeft verschillende monumenten die tijdens de Allergedachtenisavond speciale aandacht genieten:

  • er is een kinderheuvel waar de ongedoopte kindjes zijn begraven;
  • het monument voor verkeersslachtoffers is voor hen, die plotseling uit het leven werden gerukt;
  • een prachtig monument op het gezamenlijke graf van degenen, die geen andere uitweg zagen dan zich van het leven te beroven;
  • tot slot is er nog de vlinderboom met persoonlijke herdenkingsvlinders.

Alleen of met anderen kunt u tijdens de Allergedachtenisavond op uw eigen manier bij naasten stilstaan die dicht bij ons stonden en na hun overlijden nog altijd in ons hart voortleven. Praat nog eens over hen, schrijf een boodschap, wens of herinnering en plaats dat in het licht.

De gedachtenisavond is bedoeld voor iedereen, ongeacht uw geloofsovertuiging.

Komt u ook een kaarsje aansteken? De poort staat vanaf 18.00 tot 21.00 uur ook voor u open. Dit evenement is dit jaar vormgegeven door Wil Rijswijk, samen met een team van vrijwilligers. 

Meer informatie is te verkrijgen via Wil Rijswijk. Zij is bereikbaar via 06-21233533 of via contactformulier op de website.

 

Hieronder een fotoimpressie van de avond in 2023.